İçeriğe geç

Asmaya Salkım Güvesi Ilacı Ne Zaman Atılır

Asmaya külleme ilacı ne zaman atılır?

Bağda külleme durumunda, sürgünler 25-30 cm yüksekliğe ulaştığında ilaçlama başlar. İkinci ilaçlama, taç yaprakları döküldüğünde yapılır. Koşullara bağlı olarak, köstebekler tanelere düşene kadar ilaçlama devam edebilir.

Asmaya böcek ilacı ne zaman atılır?

Örneğin, üzüm bağlarında ilaçlama yapılırken asmaların çiçek açmasından önce, çiçek açtıktan sonra ve taneler tatlandığında pestisitler uygulanır. Ayrıca bu ilaçlamalarda kullanılan ilaç da çok önemlidir. Özellikle taneler tatlanana kadar her on beş günde bir ilaçlama yapılır.

Ağaçlara iç kurdu ilacı ne zaman atılır?

Genellikle hava ısındıkça bitkilerinize ilaçlama yapmaya başlayabilirsiniz. Şubat sonu veya Mart başında başlayabileceğiniz bu ilaçlama işlemine, hava soğuduğunda ve bitkilerinize zarar veren organizmalar önemli ölçüde azaldığında sonbahar ve kış aylarında devam etmelisiniz.

Salkım güvesi neden olur?

Üzüm güvesi (Lobesia botrana), bağın başlıca zararlılarından biridir. Kışı üzüm kabuğunun altında veya diğer korunaklı yerlerde pupa olarak geçirir. Kelebekler, nem ve sıcaklığın orantılı olduğu ilkbaharda ortaya çıkar. Yetişkinler, sıcaklık 10 °C’nin üzerinde olduğunda geceleri aktif hale gelir.

Bağlarda kurşuni küf ilacı ne zaman atılır?

Bağlarda kurşuni küf hastalığına karşı: Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde: 1. Uygulama: Tane olgunlaşmasının başlangıcında, 2. ve sonraki uygulamalar: Ürünün etki süresi dikkate alınarak (10-15 günlük aralıklarla) yapılmalıdır.

En iyi külleme ilacı hangisi?

Activus® küfle mücadelede en iyi ürünlerden biridir. Domates bitkilerine dekara 60 ml dozda, son ilaçlama ile hasat arasında 3 gün arayla uygulanmalıdır. Hastalığın seyri ve iklim koşullarına bağlı olarak uygulama her 10 günde bir tekrarlanır.

Asmanın üzüm vermesi için ne yapmalı?

GÜNEŞ ZAMANI: Asma güneşi seven bir bitki olduğundan, üzümler büyüme mevsimi boyunca 1300 saat açıldığında olgunlaşabilir.

Üzüme ilk ilaç ne zaman atılır?

Birinci ilaçlama aşaması: Genellikle sürgünler 20-30 cm büyüklüğe ulaştığında uygulama yapılır. 2. Aşama: Bağ bitkilerinin çiçekleri yapraklarını döktüğünde ilaçlama yapılır. Bu süre zarfında peletler pelet büyüklüğüne ulaşır.

Külleme hastalığına ne iyi gelir?

Sistemik fungisitler küllemeyle mücadele için iyi bir seçenektir. Bayfidan ve Calixin bunlardan bazılarıdır. Ayrıca temas etkili ilaçlardan da faydalanabilirsiniz. Bunlar genellikle külleme tedavisinde önemli rol oynayan kükürt içeren ilaçlardır.

Mart ayında ağaçlara hangi ilaç atılır?

Şubat-Mart aylarında sabah uyanmadan bir hafta önce gözlere %1-1,5’luk Bordo şurubu sürülür.

Ağacın gövdesine kireç ne zaman sürülür?

Kireç, ağaçlar uykudayken, genellikle sonbahar sonu veya kış başında uygulanmalıdır. Bu zamanlama, kireçlemenin etkinliğini artırır ve ağaçların ilkbaharda sağlıklı bir şekilde uyanmasına yardımcı olur.

Karaleke ilacı ne zaman atılır?

1. İlaçlama: Tomurcuklar şiştiğinde. 2. İlaçlama: Beyaz rozet evresinde. 3. İlaçlama: Yaprakların %70-80’i döküldüğünde. 4. Ve sonraki ilaçlama: İklim koşullarına bağlı olarak her 10-12 günde bir yapılır.

Asmalara salkım güvesi ilacı ne zaman atılır?

Fenoloji esaslı pestisit uygulamalarında; birinci ilaçlama tomurcuk çiçeklenme döneminde, ikinci ilaçlama tanelerin saçılma büyüklüğüne ulaştığı meyve döneminde, üçüncü ilaçlama ise olgunlaşma döneminin başlangıcında yapılmalıdır.

Salkım güvesine hangi ilaç atılır?

FindBitki AdıLisanslı BkuDozajBAĞMALAMALA 150 SC (MANUEL)25 ml/100 lt Su LarvaBAĞASTRIS GOLD 200 SC (İTHAL)20 ml/100 lt SuBAĞTUNGA (İTHAL)30 ml/100 l SuBAĞBİO-T PLUS (İTHAL)200 ml/100 l + 1 kg Şeker11 satır daha

Sirke güveyi öldürür mü?

Eğer tabak dolaplarında güve istilası fark ederseniz, tüm tabakları bulaşık makinesinde yıkayın. Dolapların içini sirke ve sabunlu suyla temizleyin ve dolap kapaklarını en az 45 derece sıcaklıktaki suda 1 saat yıkayın. Güveleri öldürmenin en etkili yöntemlerinden biri dondurmadır.

Üzüme ilk ilaç ne zaman atılır?

Birinci ilaçlama aşaması: Genellikle sürgünler 20-30 cm büyüklüğe ulaştığında uygulama yapılır. 2. Aşama: Bağ bitkilerinin çiçekleri yapraklarını döktüğünde ilaçlama yapılır. Bu süre zarfında peletler pelet büyüklüğüne ulaşır.

Küllenme hastalığı nasıl geçer?

Sistemik fungisitler küllemeyle mücadele için iyi bir seçenektir. Bayfidan ve Calixin bunlardan bazılarıdır. Ayrıca temas etkili ilaçlardan da faydalanabilirsiniz. Bunlar genellikle külleme tedavisinde önemli rol oynayan kükürt içeren ilaçlardır.

Üzüm asmasına ne zaman kükürt atılır?

Alçak ve nemli bölgelerde ve yazları serin olan yerlerde Haziran ve Temmuz aylarında iki kez daha kükürt uygulaması gerekir. Üçüncü ve dördüncü uygulamalarda dekara 10 kg kükürt kullanılır. Ege ve Akdeniz bölgelerinde en az 4 uygulama yapılmalıdır. Diğer bölgelerde 2 uygulama yeterli olabilir.

Yaprak ilacı ne zaman atılır?

Genel olarak, çiçeklenme döneminde yaprak gübresi uygulamak daha etkili olabilir. Yaprak gübrelerinin sabahın erken saatlerinde veya akşam geç saatlerde uygulanması önerilir. Bu dönemde bitkilerin yapraklarındaki stomalar açık olduğundan gübreler daha iyi emilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Mature Escort